· 

OP VAKANTIE

Mensen gaan massaal op vakantie. Hun hele hebben en houwen sjouwen ze mee naar een ander plekje op de wereld. Ze verblijven dan enige dagen/weken buiten hun eigen vertrouwde omgeving. Hun eigen stekkie laten ze achter en vertoeven in een tent/caravan/boot/camper/appartement/chalet etc.etc.

Meestal goed voorbereid en vaak met de nodige voorpret en/of vakantiestress.

 

Mensen gaan massaal het geluk buiten zichzelf zoeken. Ze trekken er op uit en komen dan eindelijk aan zichzelf toe. Er worden (meer) spelletjes gedaan (al dan niet met de kinderen) en we komen (meer) in

beweging. De vakantiebranch speelt daar goed op in en er is daarom meestal vanalles te doen voor jong en oud.

 

Ik daag u uit:

Leg nu eens de smartphone, tablet of laptop aan de kant. Neem dan eens de tijd om goed te kijken. Goed te kijken naar hoe (je) kinderen spelen/zich bezighouden bijvoorbeeld.

Gaat het in dat andere land of juist slechter dan thuis?

Is het spreken van een andere taal een barrière voor hen, of juist helemaal niet?

Hoe zijn de verhoudingen en patronen tussen gezinsleden onderling?  Is iedereen gewoon lekker zichzelf of komen er verrassende zaken aan het licht?

Hoe gedragen zij zich tegenover volkomen vreemden? Laten ze gewoon zien wie ze zijn of verschuilen ze zich achter een masker?

 

Vraag jezelf ook eens af waar je (je) kind(eren) zo in bewondert! Zet dat eens op papier en heb het er samen met je partner over. Dat wordt vast een fijn gesprek! Wie weet hoe de ander er tegenaan kijkt. Probeer het maar eens.

 

Je zult er dan zelf waarschijnlijk achter komen dat wat je zo in je kind(eren) bewondert, ook in jezelf zit. Met die mooie eigenschappen en kwaliteiten van het kind in je achterhoofd, lijken bepaalde problematieken op het werk misschien ineens in een heel ander daglicht te staan. Dat is zeker het overdenken waard en zeker ook de moeite waard om in de praktijk uit te proberen na de vakantie!

 

Uiteraard help ik graag om de signalen zo te 'vertalen' dat ze voelbaar en aannemelijk zijn. En dan wordt een verhaal over een kind ineens het verhaal over het leven van de vertellende ouder.

 

Neem gerust contact met me op.

 

 

 

 

Commentaren: 0